Jaro je pro spoustu lidí jedno z nejkrásnějších období v roce. Po Vánocích totiž přichází poměrně dlouhé zimní období, kdy se nemáme na co těšit a celkově nás to zimní počasí spíše deprimuje, než že by nás těšilo. Na jaře více svítí sluníčko, přichází příjemné jarní deštíky, můžeme se těšit z rozkvétající přírody a celkově je to po zimě velmi vítaná změna.

Zde máte tipy, co byste měli udělat na jaře, abyste si udrželi tu správnou jarní atmosféru.

jaro

Běžte na dlouhou procházku

Využijte toho, že konečně nemusíte být oblečení od hlavy až po paty a riskovat nachlazení a vyrazte na dlouhou procházku, během které si užijete skvělého jarního vzduchu. Vyrazte někam do přírody, kde si budeme moci vychutnat jarní přírodu. Vezměte s sebou přátelé, partnera, rodinu, nebo klidně vyrazte jen tak, vy sami. Můžete si cestu zpříjemnit hudbou v sluchátkách nebo se naopak zaposlouchat do zvuků přírody. Uvidíte, že je to učiněný balzám na duši.

Udělejte si jarní výzdobu

Jaro přímo vybízí k tomu, abyste zvelebili váš dům. Před tím udělejte generální úklid, umyjte podlahy, utřete prach, umyjte okna a uvidíte, jak váš dům prokoukne. Poté slaďte svůj interiér do jarního stylu. Do váziček si můžete dát kytičky, které si natrháte někde v přírodě a přidejte kolem různé dekorace. Typicky jarní jsou například mechové koule, a pokud hledáte levnější variantu dekorací, cena křepelčích vajíček je více než příznivá. Nezapomeňte také na Velikonoce nabarvit nějaká ta vajíčka.

kytice

Jarní fotky

Tematické focení je prostě zábava a zvláště, když nemusíte platit za ateliér s různými zátišími. Stačí vám k tomu příroda, která je zdarma. Pokud se stydíte být na fotkách sami, můžete třeba vyfotit své děti nebo přátelé. Určitě budou rádi. Můžete je vyfotit uprostřed kvetoucí přírody, mezi lučním kvítím nebo v paprscích jarního slunce. Velmi efektivní jsou i fotky v lehkém deštíku. Na slušné fotky vám postačí i mobilní telefon s dobrým foťákem, pokud neočekáváte vyloženě profesionální výsledek.